Идеи за посрещане на Нова Година

Други
12. Dec 2022
126 views
Идеи за посрещане на Нова Година

С наближаването на Нова година е време да се насладите на вашия отпуск и да празнувате. Ранното планиране на това събитие ще доведе до приятно преживяване и по-малко безпокойство. По време на празниците, цените на новогодишните пакети за пътуване  обаче се повишават, в сравнение с другите периоди на годината. И все пак намирането на нещо, което отговаря на вашите нужди и желания, не е трудно, ако знаете точно какво търсите. Има много различни места, на които да се насладите на новогодишната нощ. И все пак къде повечето хора избират да празнуват Нова година?

В чужбина

Ако сте от хората, които предпочитат да пътуват в чужбина, за да празнуват Нова година, напоследък тенденцията е свързана с посещение на съседни държани, на по-конкурентни цени. Сърбия е най-популярният избор за 2022 година, поради високото качество на тяхната кухня и услуги. Дестинациите в столиците на различни държави от Западна Европа също са популярни, но напоследък все повече пътуващи желаят да посрещнат нова година в Азиатските страни или Австралия. Но за тази цел е добре да сте си отделили добри спестявания.

В хижа

Българите често предпочитат и да празнуват и в своята родина със своето семейство и приятели, като това им излиза по-евтино. Ако сте от тези, които обичат катеренето по планини, може да се възползвате от разнообразието от планински хижи, които предлагат нашите прекрасни курорти като Банско или Пампорово. Въпреки че е трудно да се намерят места за организиране на парти през зимните месеци и трябва да се заемете с резервацията предварително. Ако имате приятели, които искат да празнуват по подобен начин, насърчете ги да се присъединят към вас.

На ресторант

Друга подходяща опция е резервирането на ресторант в града, в който  живеете или някой близък до вас град, който не сте посещавали по празниците, за да усетите атмосферата там. Можете да изберете и някой от популярните ни български спа курорти или някое китно селце.

У дома

 Ако сте от тези, които предпочитат да празнуват в домашни условия, събирайки най-близките приятели  и роднини, вероятно по традиция ще предпочетете да отидете на площада, където обикновено се радвате на красивата заря и обичате да танцувате дунавско хоро.

На брега на морето

Макар и в нашата страна на някои места да е сурова зима, по морските ни градове в близките години почти не вали сняг и там зимата е сравнително по-мека. Така, че ако сте влюбeни в мopeтo, нe бихте изпycнaли мoмeнтa дa пocpeщнете Hoвa гoдинa нa плажа например. Уceщaнeтo ще бъде  нeзaбpaвимo, ще се насладите на полузамръзналия морски бpяг, леко показващото се сред облаците cлънцe и мopcĸия бpиз - гapaнция зa зaпомящо се изживяване. Може да си резервирате заведение близо до брега, където да празнувате с приятели и да се радвате на изгрева от първия ден от Новата година.

 

Снимка на bluartpapelaria от Pixabay

Comments

No comments has been added on this post

Add new comment

You must be logged in to add new comment